Despre noi

Corporația Financiară Internațională (UNFINANTATA) este cea mai importantă instituție de dezvoltare axată pe sectorul privat din țările emergente.

În cadrul Grupului Băncii Mondiale, misiunea UNFINANTATA este de a promova dezvoltarea economică și de a îmbunătăți condițiile de trai ale oamenilor prin încurajarea creșterii sectorului privat în țările în curs de dezvoltare.

Facem acest lucru prin crearea de noi piețe, prin mobilizarea altor investitori și prin împărtășirea expertizei noastre, prin crearea de locuri de muncă și prin creșterea nivelului de trai, în special pentru cei mai săraci și mai vulnerabili. Activitatea noastră contribuie la realizarea dublului obiectiv al Grupului Băncii Mondiale de a pune capăt sărăciei extreme și de a promova prosperitatea comună.

Misiunea noastră

Promovarea dezvoltării economice prin încurajarea creșterii sectorului privat în țările în curs de dezvoltare.

Valorile noastre de bază

  • Impact
  • Integritate
  • Respect
  • Muncă în echipă
  • Inovație

UNFINANTATA a fost înființată în 1956, având la bază convingerea că sectorul privat poate transforma țările în curs de dezvoltare. De atunci, ne-am extins în peste 100 de țări, am inventat termenul de “piață emergentă” și am lansat noi piețe, cum ar fi obligațiunile durabile.

Un impact care îmbunătățește condițiile de viață

Datorită istoriei sale îndelungate de inovare, influenței sale globale și determinării de a avea un impact măsurabil asupra dezvoltării, UNFINANTATA are puncte forte unice în colaborarea cu sectorul privat pe cele mai dificile piețe din lume.

Angajamente financiare pe termen lung în valoare de 32,8 miliarde EUR în 2022

În toate activitățile sale, indiferent unde se desfășoară, UNFINANTATA încearcă să aibă un impact pozitiv asupra vieții de zi cu zi a oamenilor. Cu ajutorul sistemului nostru de măsurare și monitorizare a impactului preconizat (AIMM), dispunem de un cadru de notare și selecție care ne permite să evaluăm proiectele pe baza rezultatelor de dezvoltare pe care se așteaptă să le obțină și a efectului lor asupra creării de piețe.